Pse Pfizer dhe BioNTech duan aplikim të dozës së tretë pas 6 muajsh

“Pfizer” dhe “BioNTech” kërkojnë leje për dozën tretë të vaksinës së tyre kundër Kovid-19. “Pfizer” dhe “BioNTech” kanë për qëllim të kërkojnë autorizim javëve në vijim që ta japin dozën e tretë të vaksinës së tyre kundër Kovid-19. Kjo thuhet në kumtesën e dy kompanive. Qëllimi është me dozën e tretë të vaksinës të rritet mbrojtja imunologjike e të vaksinuarve, përcjell in7 prej Agjencisë Mediatike Informative.

Sipas të dhënave preliminare të testeve, një dozë tjetër e dhënë 6 muaj pas dozës së dytë i rrit nivelet e antitrupave kundër llojit origjinal të virusit deri në 10 herë. “Pfizer” dhe “BioNTech” do të sigurojnë informacione të thukëta për Agjencinë Evropiane të Barërave dhe Administratën amerikane për Ushqim dhe Barëra.

Be the first to comment on "Pse Pfizer dhe BioNTech duan aplikim të dozës së tretë pas 6 muajsh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*