Kryeministri i përkohshëm i Bullgarisë e konfirmoi pozicionin e Sofjes për Maqedoninë e Veriut

Kryeministri i përkohshëm i Bullgarisë e konfirmoi pozicionin e Sofjes për Maqedoninë e Veriut

Kryeministri i përkohshëm i Bullgarisë, Stefan Janev në takimin e sotëm me ministrin e Punëve të Jashtme të Portugalisë, Augusto Santosht Silva dhe eurokomisarin për zgjerim, Oliver Varheji e përsëriti qëndrimin e Bullgarisë për bashkimin e Maqedonisë së Veriut në Bashkimi Evropian, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Sofja.

Temë kryesore, sipas kumtesës nga shërbimi për shtyp i qeverisë Bullgare, ishte perspektiva evropiane e vendeve të Ballkanit Perëndimor brenda procesit të zgjerimit të Bashkimit Evropian. Në fokus të bisedave ishin sfidat që qëndrojë para pranimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe mundësitë për përmirësimin e dialogut me Republikën e Bullgarisë.

Duke qenë se Portugalia është kryesues aktual me BE-në, nga të ftuarit u shpreh gatishmëri për ndërmjetësim në bisedimet midis dy vendeve.

Be the first to comment on "Kryeministri i përkohshëm i Bullgarisë e konfirmoi pozicionin e Sofjes për Maqedoninë e Veriut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*