Kryeministri i Maqedonisë, Zaev: U bëra milioner duke shitur speca në Sërbi

Zaev për “Kurir”-in nga Beogradi: Hyra në politikë për të dizejnuar mjedis të ndryshëm dhe mundësi korrekte për secilin

Kam hyrë në politikë sipas këshillës së xhaxhait tim i cili më tha se duhet t’i mësojë politikanët të dizejnojnë mjedis ndryshe, të krijojnë mundësi korrekte për secilin, thotë kryeministri Zoran Zaev në një intervistë për “Kurir” nga Beogradi.
“Pse hyra në politikë? Ishte viti 1995-96.

Xhaxhai tha që dikush nga sektori i biznesit duhet të hyjë në politikë sepse politikanët punojnë vetëm me profesorë dhe nuk e dinë se cili është realiteti. Kjo duhet t’i mësojë politikanët të hartojnë mjedise të ndryshme, për të krijuar mundësi të drejta për të gjithë. Unë u bëra deputet në 2003, dhe kryetar i Komunës së Strumicës në 2005, kur isha 12 vjeç. Unë jam Kryeministër që nga viti 2017. E kush më kontrollon?! Epo, mendoj se vetëm Zorica (gruaja) më kontrollon. Sepse, ju e dini si thonë ata – ka shef mbi shefin”, thotë Zaev.

Ai në intervistë, thekson se e ka nderin dhe përgjegjësi që është kryeministër.

“Asnjëherë nuk kam ëndërruar të jem kryeministri i vendit tim. Unë kam lindur në Murtino, kam punuar në bujqësi, kam shitur në treg. Por jeta bart shtigje të panjohura. Kryeministri duhet të shërbejë maksimumi për dy mandate, pasi ekziston rreziku të bëhet autokrat. Shtë një rrezik kudo, por veçanërisht në Ballkan.

Është mirë që njerëzit e rinj po vijnë gjithmonë. Unë jam në mandatin tim të dytë, i cili duhet të jetë deri në vitin 2024 dhe besoj se atëherë do ta përfundoj. Pastaj do të kthehem në kompanitë tona, për t’u marrë përsëri me tregti”, shton Zaev.

“Kurir” në hyrje të intervistës thekson se shefi i Qeverisë së Maqedonisë së Veriut ka një biografi që shumica e politikanëve, jo vetëm nga Ballkani, mund vetëm ta ëndërrojnë.

Kryeministri në intervistë thekson se emri i tij është i lidhur me Serbinë, ai kishte të dashurën e tij të parë në Gornji Milanovac, ai fitoi fitimin e tij të parë shtesë duke shitur detergjent lavanderi nga Serbia, dhe milioni i tij i parë janë nga shitja e specave të thata në Serbi.

“Fitimi i parë i madh, 2.4 milion marka është nga speci i kuq, të cilin e thamë në Strumicë dhe ia dhamë “Horgos” për prodhim. Në vitin 2001 në Suboticë ne negociuam çmimin, cilësinë, standardet. Kontrata ra, fitimi ishte 2.4 milion marka. Me atë kapital, kemi blerë një vend për tulla”, tha kryeministri.

Ai thekson se nëse e pyesni familjen e tij se ku u krijua kapitali, ata do t’ju përgjigjen se ai u krijua nga tregu në Gornji Milanovac dhe nga fabrikat serbe.

“Edhe djali edhe vajza ime e dinë këtë, e lëre më anëtarët e moshuar të familjes. Dhe tani le të më thotë një politikan serb se Zaev ka rezerva ndaj Serbisë”, shton kryeministri.

Për atë se do të mbahet mend, Zaev thotë se do të mbahet mend së pari në Strumicë, e cila, siç thekson ai, është komuna më e suksesshme.

“Dhe për njëqind vjet, dikush do të thotë se, kur Zoran Zaev ishte kryetar komune, ai bëri këtë dhe atë … Pra, unë dua të lë sa më shumë gjëra të mira që të jetë e mundur.

Që djali im, nipi im të thotë “Kur babai im, gjyshi im ishte kryeministër, kjo dhe kjo u bë”. Maqedonasit dhe qytetarët e të gjitha kombësive të tjera do të thonë se kur Zoran Zaev ishte Kryeministër, Maqedonia e Veriut u bë anëtare e NATO-s. Dhe shpresoj se negociatat me BE do të fillojnë. Unë gjithashtu shpresoj se ata do të flasin rreth asaj se si ndihma sociale është rritur me treqind për qind.

Pra, jo tre, jo tridhjetë, por treqind për qind. Si është rritur paga mesatare me 70 përqind në disa vjet, si janë rritur pensionet …”, tha Zaev në intervistë. 

Be the first to comment on "Kryeministri i Maqedonisë, Zaev: U bëra milioner duke shitur speca në Sërbi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*