Koronavirusi në Maqedoni – Sa raste të reja janë regjistruar sot?

Për 24 orë 50 raste të reja nga Kovid-19, u shëruan 133 pacientë dhe kanë vdekur 16. Në 24 orët e fundit janë bërë 2.533 testime, ndërsa janë regjistruar 50 raste të reja me Kovid-19, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Numri më I madh I rasteve pozitive janë nga Shkupi – 26, Manastiri – 7, Kumanova – 6, Prilepi, Ohri dhe Struga – nga 2, Gostivari, Koçani, Dibra, Vinica dhe Kratova –nga 1. Sipas të dhënave të ISHP në 24 orët e fundit janë regjistruar 133 pacientë të shëruar, prej të cilëve në Shkup – 58, Kumanovë dhe Prilep – nga 10, Vinica – 8, Strumica – 6, Ohri, Shtipi dhe Radovishi –nga 5, Velesi – 4, Gostivari, Kërçova dhe Sveti Nikola – nga 3, Manastiri, Koçani dhe Kavadari – nga 2, Struga, Tetova, Resnja, Probishtipi, Bogdanci, Demir Hisari dhe Demir Kapia – nga 1. Janë paraqitur edhe 16 persona të vdekur nga Kovid-19, prej të cilëve 4 persona nga Tetova (72,77,84 dhe 85vjeç), 3 persona nga Kumanova (61,62 dhe 81vjeç)dhe nga 1 person nga Shkupi (70), Prilepi (68), Vinica (73), Strumica (67), Velesi (70), Koçani (75), Struga(70), Negotina (47) dhe Makedonska Kamenica (70). Nga të paraqiturit, dy persona kanë vdekur në shtëpi, ndërsa 14 të tjerët në kushte spitalore.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 765.984 testime për Kovid-19. Numri I përgjithshëm I të diagnostikuar me Kovid prej fillimit të epidemisë është 154.937, I të shëruarve është 146.632, I të vdekurve 5.265, ndërsa numri I rasteve aktive është 3.040. Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuimi I të sëmurëve dhe rasteve aktive sipas qyteteve është në vijim: Shkup 68344, aktivë 1204; Kumanovë 8795, aktivë 287; Prilep 8280, aktivë 130; Tetovë 7196, aktivë 109; Manastir 6282, aktivë 213; Veles 5463, aktivë 74; Gostivar 5162, aktivë 54; Kavadar 5149, aktivë 41; Ohër 4993, aktivë 188; Shtip 4956, aktivë 58; Strumicë 4105, aktivë 83; Strugë 2976, aktivë 70; Koçan 2781, aktivë 51; Kërçovë 2544, aktivë 78; Gjevgjeli 2190, aktivë 29; Negotinë 2182, aktivë 23; Sveti Nikole 1521, aktivë 38; Resnjë 1233, aktivë 39; Kriva Pallanka 1219, aktivë 8; Radovish 1149, aktivë 62; Berovë 1027, aktivë 6; Dellçevë 970, aktivë 30; Dibër 939, aktivë 6; Vinicë 875, aktivë 47; Probishtip 789, aktivë 15; Vallandovë 665, aktivë 6; Bogdanci 493, aktivë 5; Krushevë 488, aktivë 22; Demir Hisar 397, aktivë 20; Demir Kapi 396, aktivë 1; Kratovë 374, aktivë 22; Makedonski Brod 358, aktivë 3; Pehçevë 267, aktivë 2; Makedonska Kamenicë 247, aktivë 16; Dojran 132, aktivë 0.

Be the first to comment on "Koronavirusi në Maqedoni – Sa raste të reja janë regjistruar sot?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*