Kina apo Rusia? – Gjenerali amerikan rrëfen se kujt i “fгikësohet” më shumë Pentagoni

Kina është një këгcënim afatgjatë për Shtetet e Bashkuara, ndërsa nga ana tjetër Rusia, paraqitet si një këгcënim afatshkurtër. Kështu u deklarua së fundmi gjenerali John Hayten, Zëvendës Shefi i Shtabit të Shefave të Forcave të Aгmatosura. Këгcënimi kryesor për kombin tonë, shikuar në planin afatgjatë, është Kina, ndërsa në planin afatshkurtër, Rusia.  Ne duhet të jemi të sigurtë se jemi të përqendruar tek ta, tha Hayten, duke folur në Institutin e Teknologjive të Reja.

Këto fjalë gjenerali amerikan i tha teksa po i përgjigjej një kërkese për konfirmim të planeve të SHBA-së për t’i dhënë fund misionit 1uftarak në Iгak.  Hayten shtoi se ai nuk do të bënte ndonjë deklaratë mbi këtë temë sepse, siç thotë ai, Pentagoni zbaton vetëm vendimet e marra në Shtëpinë e Bardhë, përcjell in7.

Sipas fjalëve të tij, ajo që u pa në Afganistan, ose ajo që po ndodh në Iгak tani, paraqitet si “një pajtim se ne nuk duhet të injorojmë këгcënimet në Lindjen e Mesme, por t’i trajtojmë ato në një mënyrë tjetër”. Ai sugjeron “të lëmë një shenjë të vogël në trupat tanë për t’u përqëndruar më shumë në këгсënimet nga Kina dhe Rusia”. Në vitet e fundit, Rusia është ankuar për aktivitetet e NATO-s pranë kufijve të saj perëndimorë, dhe Moska ka shprehur vazhdimisht şhqetësim në lidhje me numrin në rritje të forcave të NATO-s në Evropë. Aleanca e arsyeton këtë si “kontrollim i agгesionit rus”./in7.tv/

Be the first to comment on "Kina apo Rusia? – Gjenerali amerikan rrëfen se kujt i “fгikësohet” më shumë Pentagoni"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*