Anketa e IRI: Opozita shqiptare në prag të fitores (TABELË)

Anketa e IRI: Opozita shqiptare në prag të fitores (TABELË)

Koalicioni i opozitës shqiptare, Aleanca për Shqiptarët dhe Alternativa, është në prag të fitores në zgjedhjet lokale. Kjo dëshmohet në anketën më të re të IRI-t amerikan, ku BDl është vetëm një përqind para ASH-së, ndërsa bashkë me partnerin e koalicionit, Alternativa, opozita barazohet me partinë në pushtet.

Sipas ekspertëve të statistikës zgjedhore, në një vend me regjim hibrid, kur opozita barazohet me pushtetit në anketa, atëherë kjo nënkupton fitore për opozitën pasi një pjesë e elektoratit të tyre refuzojnë të përgjigjen në anketa për shkak të presioneve dhe kërcënimeve nga regjimi.

Be the first to comment on "Anketa e IRI: Opozita shqiptare në prag të fitores (TABELË)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*